עו"ד אובדן כושר עבודה
פעמים רבות אדם שנפגע בתאונה או חלה במחלה עשוי לאבד את כושר עבודתו, לנסיבות אלו בחברות הביטוח קיימים מוצרים רבים עם תנאי פוליסות שונות שמטרתם היא לתת מענה בצורת פיצוי כתחליף לשכר. כמו כן, גם קרן הפנסיה מכסה על אדם שנמצא באובדן כושר עבודה, אומנם היא לא ביטוח, אך יש לה מאפייני אופי ביטוחיים במקרים אלו. יצויין כי, הזכאות לפנסיית נכות, לא פוגעת בפנסיה בעתיד.
באופן כללי, אדם ייחשב כבילתי כשיר לעבודה אם עקב מחלתו או תאונה נשלל ממנו בשיעור של 75% לפחות ולתקופה העולה על 90 ימים קלנדאריים, הכושר לעבוד במקצוע שבו עבד או לעסוק בעיסוק שבו עסק עד אותה מחלה או תאונה שבעקבותיהן נבצר ממנו לעסוק בעיסוק סביר אחר המתאים לנסיונו להשכלתו ולהכשרתו.
הואיל ועיסוק סביר אחר הוא מונח רחב, שחלקים ממנו עדיין נמצאים בתחום אפור, בית המשפט מפרש את המונח ומציב מבחני עזר.
-השכלתו הכשרתו ועיסוקו של האדם זהים.
– שווה ערך לעיסוק קודם בעיני אדם בעל נתונים ורקע דומים.
– שווה או דומה לכושר ההשתכרות בגובה השכר.
לא בכל מקרה של אובדן כושר עבודה יתקבל פיצוי מחברת הביטוח, במקרים רבים חברת הביטוח דוחות את התביעות ללא סיבה מצדקת, אי לכך חשוב לפנות לעורך דין אובדן כושר עבודה שמכיר את הפסיקה ויידע לעמוד על זכויותכם.
תהליך התביעה אצל עורך דין אובדן כושר עבודה ואצל חברות הביטוח
ראשית כאמור יש להיות באובדן כושר ב75% למשך 90 ימים לפחות, פניה לעורך דין אובדן כושר עבודה שיסדר וימין כלל המסמכים הרלוונטים והלא רלוונטים, הגשת תביעת אובדן כושר עבודה לחברת הביטוח, בדיקת החומר הרפואי על ידי רופאים מומחים מטעם חברת הביטוח, הכרה או דחיית התביעה, במקרה הצורך הגשת תביעה לבית הדין לעבודה
פנייה לייעוץ
חשוב לפנות לעורך דין אובדן כושר עבודה המתמחה בתחום בעל ניסיון שמכיר את הפסיקה ואת החידושים. פנו למשרדנו ואנחנו נדאג שתקבלו את הפיצוי שמגיע לכם ביעילות ובזריזות.